Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Atelier de comunicare, creativitate si lectura pentru copii

188 0

Copiii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani au ocazia in aceasta vacanta de vara sa descopere „Magia povestilor” alaturi de colaboratoarea noastra, Ema Petrescu, psiholog si scriitor, initiatoarea unui Atelier de comunicare, creativitate si lectura pentru cei mici.

In cadrul acestui atelier, participantii vor deprinde abilitati de comunicare, isi vor depasi timiditatea si frica de a vorbi in fata unui public, vor invata sa relationeze in cadrul grupului avand drept valori prietenia si cooperarea, invatand totodata sa isi gestioneze propriile emotii. Pentru înscrieri și detalii, părinții interesați pot suna la 0722339521.

Potrivit initiatoarei sale, „atelierul este o alternativă sănătoasă și plăcută de petrecere a timpului liber, educându-i pe copii în sensul deprinderii gustului pentru lectură, stimulându-le totodată imaginația, creativitatea și sensibilitatea artistică.  Dezbaterile pe marginea poveștilor cu tâlc prezentate au ca scop deprinderea de către copii a unor atitudini morale, sociale, a creșterii inițiativei și independenței în acțiune. Cele mai frumoase povești ale copilăriei printre care Degețica, Pinocchio, Soldățelul de plumb, Rapunzel vor fi citite și povestite de copii. De asemenea vor fi prelucrate în cadrul atelierului reguli de bune maniere în societate cum ar fi salutul, comportamentul în mijloacele de transport, pe terenul de joacă, la aniversări, la școală, importanța cuvintelor magice ,,Mulțumesc, Îmi dai voie să…, Îmi pare rău…”.

De altfel, o parte dintre copiii care au participat pe parcursul anului scolar la lucrarile atelierului au avut ocazia sa puna in practica abilitatile dobandite astfel in cadrul unei serbari in aer liber, in fata unui public alcatuit din parinti, dar si din autori cu multe volume la activ, evenimentul fiind dublat de lansarea antologiei „Parfumul clipei – Poezie si muzica pentru sufletul tau”, avandu-i drept coordonatori pe prof. dr. Lucretia Inta Bogdan si Dan Lucian Corb.

Antologia a fost prezentata de prof. Iulia Dragomir, poeta care figureaza si ea in lista de autori ai acestei antologii, alaturi de gazda intalnirii, Ema Petrescu, ambele contribuind cu poeme pline de sensibilitate la succesul acestui volum.

 

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.