Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Cărțile generației online – temă de concurs pentru tineri

338 0

Asociația Năzuințe lanseză un proiect care încearcă să încurajeze lectura în rândul copiilor si adolescenților.

Potrivit reprezentanților Asociației, tinerii care doresc să participe trebuie să redacteze un eseu/compunere despre o carte citită în pandemie sau despre ce a însemnat această perioadă dificilă pentru ei si despre rolul lecturii. Compunerile pot fi trimise pe pe mail asociatia.nazuinte@gmail.com sau pe pagina de facebook a Asociației Năzuințe. Termenul de predare a compunerilor este 5 iunie 2021.

Lucrările vor fi răsplătite cu carti noi de la Editura Arthur.

Potrivit site-ului Asociației Năzuințe, aceasta „ își propune să aducă stropi de bine și frumos într-o societate uneori prea grăbită și intolerantă față de tot ce este altfel, față de cei ce nu reușesc și plutesc în derivă într-o lume dezlănțuită.

Oricât am năzui, nu putem alunga răul din jur și, uneori, nici din noi. Dar putem încerca împreună a săvărși bucurii simple către ce este viu și în nevoie.

Așadar, cum ar fi să reușim să devenim Moșul plin cu daruri pentru copiii mai puțin norocoși, să colindăm oamenilor pentru care Crăciunul se confundă cu tristețea și singurătatea, să hrănim sau să contribuim la adăpostierea unor animale abandonate, să aducem pentru prima oară niște copii într-o sală de teatru, să dăruim unei fete rochia de banchet la care visează, să organizăm excursii pentru copii carora lumea le pare un cerc strâmt ?”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.