Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Ce nu ne place la transportul public din Ploiești

239 0

Dacă în ceea ce privește prețurile, firma care asigură tranportul public în Ploiești, S.C. Transport Călători Express, se află pe primul loc în țară, cu un tarif de 2,5 lei pe călătorie, la capitolul condiții oferite călătorilor, situația este diametral opusă. Fără a ne referi la parcul auto, iată alte câteva reproșuri ale călătorilor la adresa serviciilor oferite acestora de către firma care primește probabil cele mai mari subvenții de la bugetul local.

Sursa foto: Transport-in-comun.ro

  1. Deși a desființat aproape toate tonetele de vânzare a biletelor, iar programul celor care încă rezistă a fost drastic diminuat (duminica, de pildă, doar una-două mai sunt deschise), TCE Ploiești n-a amplasat automate de bilete în toate stațiile. Și chiar dacă BCR a amplasat automate de bilete în autobuze, acestea nu pot fi folosite decât de către posesorii de carduri și nici măcar aceștia nu pot cumpăra de la ele legitimații de o zi, ele eliberând exclusiv bilete de o călătorie.
  2. Călătoriile cu autobuzele și troleibuzele TCE Ploiești sunt uneori adevărate montagne russe, având în vedere stilul „smucit” al unora dintre conducătorii auto, care par să uite că nu sunt la volanul unei mașini de curse și că pasagerii fie stau în picioare, fie pe scaune, dar fără centuri de siguranță, care să-i protejeze în cazul manevrelor bruște și frânelor intempestive,
  3.  Aerul condiționat (acolo unde există) este cel mai des oprit în mijloacele de transport în comun din Ploiești, astfel că la capătul călătoriei pasagerii par ieșiți din cuptoarele iadului și nu coborâți din autobuz sau troleibuz.
  4. Pentru elevii care trebuie să-și preschimbe lunar abonamentul gratuit există doar trei puncte de eliberare a acestor abonamente, cu un program (aproape) imposibil pentru școlari.

Evident, nu avem pretenția că am trecut în listă toate deficiențele din activitatea societății de transport public, astfel că lista rămâne deschisă, așteptându-vă să o completați prin comentariile dv., cei care susțineți financiar activitatea acesteia, atât direct, ca pasageri plătitori, dar și indirect, subvențiile oferite acesteia provenind din impozitele și taxele locale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.