Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Cel mai mare telescop pentru observarea soarelui ajunge in Prahova

474 0
Cel mai mare telescop pentru observarea soarelui ajunge in Prahova

Pasionații de astronomie pot face observații de noapte și de zi la „Casa Seciu” din Boldeşti-Scăeni. Luna, planetele Marte, Venus și alte corpuri cerești se pot admira  la prima ediție a evenimentului ” MAI APROAPE DE STELE!”,  23 și 24 iulie 2021, începând de vineri, cu ora 16:30.

Asociația Thoth pentru Matematica şi Ştiințe Ploiești, Asociația ProKids Boldesti-Scaeni, Asociația Hary pentru Viitor- Bucov în parteneriat cu Observatorul astronomic din Bârlad vă invită în zilele de 23 si 24 iulie 2021 la prima ediție a evenimentului ” MAI APROAPE DE STELE!”

Lansarea activităților va avea loc în seara de vineri 23 iulie 2021 ora 16:30 cu o prezentare ce va fi susținută de echipa de robotică BraveBots a CN ” Mihai Viteazul” Ploiești, urmată de o prezentate despre astronomie ( domnul Ciprian Vîntdevara) şi observații astronomice pentru publicul participant la eveniment până la ora 23:00.

În seara zilei de 23 iulie, publicul va avea ocazia să observe Luna, planetele Venus, Marte dar şi alte obiecte cereşti vizibile în această perioadă.

Sâmbătă, 24 iulie, între orele 10:00-12:00 se vor desfăşura observații solare cu cel mai mare telescop pentru public destinat observării Soarelui.  Toate activitatățile se vor desfăşura la ” Casa Seciu” Boldeşti-Scăeni, intr-un spaţiu special amenajat unei astfel de activitaţi.

Taxe de participare:
-participare copil: 35 LEI
– participare adult: 50 LEI
Plata taxei de participare reprezinta in mod automat inscrierea la eveniment, iar accesul la acesta se va face pe baza prezentarii dovezii platii. 𝐂𝐎𝐍𝐓 𝐓𝐀𝐗𝐀 𝐏𝐀𝐑𝐓𝐈𝐂𝐈𝐏𝐀𝐑𝐄: RO90BTRLRONCRT0517924202, deschis la Banca Transilvania Ploiesti.
Se poate face plata si la locatie.
*Locuri disponibile: 100
𝐈𝐌𝐏𝐎𝐑𝐓𝐀𝐍𝐓!
20% din pretul unui bilet pentru un adult, va fi folosit pentru a aduce bucuria observatiilor astronomice copiilor ce provin din medii defavorizate dar si din centre de plasament.
Pagina de Facebook a Evenimentului :  https://www.facebook.com/Thothlearning15

 

Sursa foto: Ciprian Vîntdevara

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.