Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Concert cu note de primăvară la Filarmonica din Ploiești

511 0

Ploiești Jazz Festival și Filarmonica ,,Paul Constantinescu” vă invită la: „Note de primăvară” miercuri, 28 martie, de la orele 19:00.

Un recital de Jazz la Sala „Ion Baciu”a Filarmonicii, recomandat de Ploiestii.ro cu Nadia Trohin (voce) și Ploiești Jazz Trio (Sorin Zlat-pian, Răzvan Cojanu-contrabas, Laurențiu Ștefan-tobe).

Concert Jazz

Afis concert simfonic

 

Alaturi de Ploiesti Jazz Trio va cânta Nadia Trohin, a cărei activitate artistică cuprinde numeroase apariții la emisiuni de televiziune și radio, colaborări cu muzicieni români de jazz dar şi din afara ţării. Printre festivalurile de gen la care a participat în ultimii ani se numără Sopot Jazz Festival (Polonia), Festivalul Internaţional Ethnojazz(Chişinău), Bucharest Jazz Festival şi Green Hours Fest (Bucureşti), Alba Jazz Festival (Alba Iulia), Dobrojazz (Tulcea), Posticum Jazz Festival (Oradea), Festivalul de jazz & blues (Galați), Ploiești Jazz Festival.

Repertoriul grupului va cuprinde câteva piese româneşti culese din perioada anilor ’40-’80, precum şi compoziţii ale muzicienilor autohtoni de jazz, reorchestrate şi aranjate într-o manieră proprie, modernă, însuflețită de complexitatea ritmică şi armonică specifică jazz-ului.

Biletele on-line aici  

Nadia Trohin a debutat în jazz în 2010, când a obținut Premiul pentru cea mai bună trupă “Nadia&Friends” la Festivalul de Jazz de la Târgu Mureş. În trecut a fost solistă a grupului Millenium cu care a înregistrat două albume  (Fata sihastră și Creştini, Crăciunul a sosit), iar între 2010 și 2013 a fost membră a grupului vocal Jazzapella. Pe lângă activitatea scenică, artista susține și o intensă activitate didactică: din 2011 predă la Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, unde se ocupă de pregătirea vocală a viitorilor actori. De asemenea, în prezent, este cadru didactic asociat la Universitatea Națională de Muzică din București, secția jazz.

De când funcționează în cadrul Filarmonicii “Paul Constantinescu”, Ploiești Jazz Trio a fost implicat într-o serie de proiecte de succes, din care amintim concertul “Brazilian JAZZ” și “De ce iubim”, spectacol organizat în parteneriat cu Teatrul “Toma Caragiu”și dedicat Sărbătorii Dragobetelui. De asemenea, Trio-ul s-a remarcat în cadrul Ploiești Jazz Festival 2017.

Iata si cateva date personale ale membrilor PLOIEȘTI JAZZ TRIO.

Sorin Zlat a studiat vioara și clarinetul la Liceul De Artă George Apostu din Bacău. Este absolvent al Facultății de Muzică George Enescu din Iași, secția clarinet și masterand la Universitatea de Muzică din București – secția jazz, instrument – pian. Printre premiile importante obținute se numără Marele Premiu, la Concursul de jazz Europafest – 2011 Premiul special al juriului pentru activitatea de peste hotare, la Concursul de jazz din Spania -Getxo – 2011 – Marele Premiu și Premiul Publicului la Concursul internațional de Jazz Monaco -2013, Premiul special al juriului la Concursul Internațional de Jazz de la Lille, Franța – 2013. În 2014 este Finalist la Concursul Internațional de jazz pentru pian solo de la Montreux și câștigător al premiului special oferit de președintele juriului, pianistul Leszeck Mozder, Marele Premiu la concursul internațional Jacksonville Jazz Piano Competition din Florida – S.U.A. În prezent este angajat al Filarmonicii ploieștene și  liderul trioului „Sorin Zlat Trio”. Pianistul Sorin Zlat a înregistrat de curând albumul Endurance la casa de discuri A&A Records (Producător Andi Enache) ce conține piese solo, în trio și compoziții personale. Prin această fuziune de stiluri trupa „Sorin Zlat Trio” a câștigat recunoașterea pe scena jazz-ului din România și din străinătate, bucurându-se de numeroase concerte la diverse Festivaluri de jazz din țară, dar și de peste hotare (Elveția, S.U.A, Spania, Israel, Belgia, Turcia, Franța, Italia, Anglia, Olanda.

Răzvan Cojanu este un îndrăgit basist ploieștean, Născut la 11 iulie 1984, Răzvan a început să studieze muzica la vârsta de 7 ani la Colegiul de Artă „Carmen Sylva”. În 2003 este acceptat la Universitatea de Muzică din București și în mai puțin de 2 ani devine celebru și este recunoscut ca unul dintre cei mai buni basiști români. Joris Teepe, Olivier Gatto, Decebal Bădilă, Mircea Tiberian – sunt muzicienii remarcabili carel-au influențat și l-au învățat multe secrete ale improvizației. A colaborat cu artiști ai jazz-ului precum: Cristian Soleanu, Nicolas Simion, Rick Condit, Tom Smith, Alan Jones, Alex Harding. Colaborarea pe care a avut-o cu Petrică Andrei a fost înregistrată pe albumul „Dedicated Waltz”. De asemenea, a participat la diferite festivaluri internaționale precum: Jazz Wien Tunnel, ORF Jazz Festival, Beijing Fest, Golden Jazz Trophy Lille, Express Jazz Club London, Vortex Jazz Club, Nardis Club – Istanbul, Opus Jazz Club – Budapesta, Barents Jazz Festival Tromso – Norvegia, My Unique Jazz Festival – Berlin, Enter Enea Festival Poznan – Polonia.

Laurențiu Ștefan este absolvent al Liceului de muzică Dinu Lipatti – București, secția percuție, promoția 2000 și absolvent al Conservatorului din București (U.N.M.B) – secția percuție classic și jazz, promoția 2005. Printre premiile câștigate se numără Premiul cel mare la Festivalul de jazz de la Brașov în anul 2000 și Premiul pentru tineri debutanți cu grupul Jazz Challenge. A colaborat cu importanți artiști de jazz, precum Aura Urziceanu, Anca Parghel, pianiștii Iancsy Körössy, Marius Pop. De asemenea a colaborat cu Big Band-ul Radio condus de Ionel Tudor.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.