Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

DADA TV, premiată la Gala Premiilor UZPR 2022

1.28K 0

La mai puțin de un an de la lansare, proiectul DADA TV a primit o distincție onorantă, televiziunea care emite din Ploiești fiind premiată pentru profesionalism și performanță în mass-media de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, în cadrul Galei Premiilor UZPR 2022, care a avut loc în Capitală.

Cu această ocazie, au urcat în scenă în aplauzele colegilor de breaslă, o parte dintre membrii echipei DADA TV, care au primit prețiosul trofeu din mâna Președintelui UZPR, Sorin Stanciu.


Pe lângă Claudius Dociu, din echipa de bază a DADA TV fac parte Marius Daniel, care coordonează toate aspectele tehnice și căruia i se datorează numeroasele inovații în materie de imagine care fac din acest proiect unul ancorat perfect în mileniul III, Denisa Dumitrescu – jurnalist cu o bogată activitate în presa locala și centrală și Andi Enache, o prezență constantă și apreciată în ultimii ani în numeroase proiecte culturale din comunitate, fondator al platformei Ploieștii.ro
Lor li se adaugă și alți realizatori cu experiență, precum Florin Frățilă, directorul publicației câmpinene “Oglinda de azi”, Daniel Costache, un prezentator tv apreciat și respectat de publicul ploieștean sau Daniel Lazăr, jurnalist cu experiență atât în presa scrisă, dar și în televiziune.
Din “valul nou” de realizatori fac parte Marius Marinescu, directorul ziarului “Ploieștii” și un fin observator al actualității, Alina Maer, unul dintre cei mai atenți cronicari de teatru din țară, Ana Maria Demetrescu, nutriționist cu o amplă experiență și pregătire în domeniu, Irina Vasile, o profesoară care militează neobosit pentru promovarea proiectelor notabile din învățământul românesc, scriitorul Codruț Constantinescu și părintele dr. Claudiu Băzăvan, fondatorul uneia dintre cele mai longevive publicații prahovene, revista Conștiința.


Colectivul de redacție, alcătuit în mare parte din membri ai Filialei Prahova UZPR, vede acest proiect drept o tribună pentru toți cei care vor să construiască în comunitate, ca o alternativă la programele care își propun să prezinte doar aspectele negative, să încurajeze vrajba între anumite categorii, sa dărâme fără a pune nimic în loc. În opoziție cu acestea, DADA TV vrea să impună niște standarde de calitate – girate și de Filiala Prahova a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, care susține acest proiect – și să promoveze demersurile pozitive din comunitate.

Unul dintre cele mai importante evenimente ale breslei jurnaliștilor, Gala Premiilor anuale ale Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a încheiat o nouă ediție a concursului „Pandemie și patriotism” care a relevat importanța și valoarea pentru societatea românească a presei independente.
În deschiderea evenimentului, președintele UZPR, Sorin Stanciu, a menționat implicațiile pentru întreaga breaslă a jurnaliștilor a Premiilor anuale ale UZPR, deschise și jurnaliștilor care nu sunt membri ai UZPR, precum și forța organizației care numără în prezent peste 4.300 de membri.
Unul dintre cele mai emoționante momente a fost o înregistrare cu motivele pentru care regretatul președinte al UZPR, Dor Dinu Glăvan, a ținut să alăture temele pandemie și patriotism într-un același concurs care să dea măsura extraordinarei adaptabilități și versatilități a jurnaliștilor români.
Conducerea UZPR – președintele Sorin Stanciu, vicepreședintele Miron Manega, secretarul general Mădălina Corina Diaconu – alături de purtătorul de cuvânt Lavinia Șandru, președinți de filiale, personalităţi ale presei, au premiat, rând pe rând, condeie redutabile, seniori cu o îndelungată experiență de presă și tineri jurnaliști care deschid drumul noi ere a presei, plină de provocări, dar și de eforturi de a relata pentru public la cele mai înalte standarde. Rând pe rând și-au primit distincțiile UZPR, susținuți de câte un Laudatio din partea colegilor de breaslă, Iancu Aizic, Tanța Tănăsescu, Veginia Vedinaș, Pompiliu Comșa, Dan Constantin, Sorin Ghilea, redacția DADA Tv, Claudiu Dumitrache, Maria Țoghină, Mihai Pânzaru PIM, Petrică Butuc, Neculai Muscalu, Laurențiu Sfinteș, Daniela Cupșe Apostoaiei, Cornel Sorescu, Cristi Popovici, preot Eugen Tănăsescu, Sergiu Cioiu.
Prezent la eveniment, Toni Greblă, prefectul Capitalei, și-a exprimat respectul pentru mass-media și slujitorii săi, menționând relația excelentă cu presa în deceniile sale de activitate publică. La rândul său, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a exprimat un mesaj de susținere și de apreciere din partea primului ministru Nicolae Ciucă, adăugând și aprecierile sale personale, ca fost jurnalist, pentru efortul de fiecare zi al gazetarilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.