Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Drone anti-Covid-19 sunt testate la Măneciu de Prahova

504 0

După modelul altor state europene, România se pregăteşte să intre şi ea în etapa supertehnologizată a combaterii noului coronavirus.

O echipă de cercetători de la Insitutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială a prezentat astăzi 4 drone care vor fi folosite în lupta anti Covid 19. Cercetătorii INCAS s-au mutat în baza experimentală a instituției, aflată pe un deal izolat, în comuna Măneciu, din Prahova. Aici, la peste 800 de metri altitudine, au fost testate dronele, care pe 17 septembrie vor fi predate statului român.

Misiunea lor: livrări urgente și depistarea oamenilor care nu poartă mască.

Acestea pot fi accesate printr-o aplicaţia gratuită pentru situaţii de urgenţă. O dronă care poate ridica 10 kg de echipament şi care, spre deosebire de un automobil sau de un avion, se descurcă să circule pe orice teren, oricât de vitreg.

Mai multe state occidentale au început deja să folosească aparatele de zbor fără pilot pentru a combate răspândirea COVID-19. De la sfârşitul lui septembrie, România se pregăteşte să intre şi ea în etapa supertehnologizată a combaterii noului coronavirus.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială (INCAS) va preda Ministerului Educației patru drone, cu ajutorul cărora echipele de intervenție rapidă vor putea detecta grupuri mai mari de patru persoane, vor putea identifica persoane care nu poartă mască.

De asemenea, vor transporta echipament sau vor căuta persoanele izolate, aflate în situații de urgență medicală.

Sursa foto si text: Libertatea.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.