Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Exclusiv: La Ploiești va fi publicată biografia arhitectului Ion Mincu scrisă de arhitectul Toma T. Socolescu

1.4K 1

Inginerul Constantin Ilie a anunțat astăzi, în ziua în care s-au împlinit 58 de ani de la moartea arhitectului Toma T. Socolescu, iminenta apariției a unei biografii a altui mare arhitect român, Ion Mincu, scrisă de cel care a proiectat principalele clădiri simbol ale Ploieștiului. (Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.)

Prezent la evenimentul organizat de Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” în amintirea ilustrului arhitect Toma T. Socolescu, ing. Constantin Ilie a dezvăluit că în perioada următoare va apărea, cu sprijinul Casei de Cultură „I. L. Caragiale” a Municipiului Ploiești, volumul dedicat de Socolescu profesorului său de arhitectură, Ion Mincu. „După obținerea acordului de la moștenitorii autorului, volumul va fi publicat ân cadrul proiectului „Centenar” al Casei de Cultură” – a precizat pentru Ploieștii.ro ing. Constantin Ilie , cel care în ultimii ani și-a dedicat toată energia aducerii în atenția publicului a personalității și realizărilor arhitectului Toma T. Socolescu.

Așteptăm așadar cu interes momentul apariției acestui volum care se anunță deja pentru toți cei pasionați de istoria arhitecturii și a Ploieștiului drept unul dintre cele mai importante evenimente editoriale ale sfârșitului de an.

 

One Comment

  • Constantin Ilie spune:

    Mulțumes pentru articol ! Dacă e posibilă o corectie ar fi utilă și necesară . Publicarea după obținerea acordului de la moștenitori a fost discutată și acceptată de Casa de Cultură „ Ioan Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești , nu de Centru de Cultură Prahova.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.