Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Exclusiv Ploieștii.ro: Imagini inedite de pe vechiul hipodrom ploieștean

532 0

Pentru a prefața cum se cuvine cea mai importantă cursă hipică a anului, Derby-ul de Trap al României, programat sambată, 6 iulie, Ploieștii.ro vă oferă în exclusivitate o serie de imagini inedite cu scene de pe vechiul hipodrom ploieștean.


Imaginile, care surprind atmosfera anilor 1960-1970, când probabil au fost surprinse pe pelicula foto, vorbesc de la sine despre interesul pe care îl suscitau competițiile de pe Hipodromul din Ploiești, la care veneau să asiste inclusiv numeroși pasionați din Capitală. La fel de pasionantă precum cursele de pe pista de la Ploiești este, însă, și povestea acestor fotografii puse la dispoziția noastră, cu generozitate, de către unul dintre prietenii ploieștii.ro, dl. Constantin Gheorghe. Acesta, pasionat de tot ce ține de imagine, fotografie și film, găsind o peliculă aruncată, a luat-o și, scanând filmul, a reușit să salveze aceste secvențe, plus alte câteva cu scene de pe vechiul stadion „Ilie Oană”, pe care vi le vom oferi cât de curând și care, împreună, contribuie la formarea unei imagini mai complexe asupra modului în care ploieștenii își petreceau duminicile acum cinci-șase decenii.
Mulțumindu-i colaboratorului nostru pentru aceste imagini de arhivă, vă invităm să vă bucurați de ele și, dacă aveți la rândul dv. prin arhiva personală fotografii sau cărți poștale ale Ploieștiului de altădată, nu ezitați să ni le trimiteți pentru a le face cunoscute și celorlați prieteni ai Ploieștii.ro.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.