Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești anunță o stagiune plină de surprize plăcute pentru iubitorii muzicii

1.17K 0

Excelență, evenimente de anvergură și invitați de renume – acestea sunt reperele pe care Filarmonica Paul Constantinescu le propune ploieștenilor odată cu deschiderea stagiunii cu numărul 67.

Două concerte incluse în programul Festivalului Internațional George Enescu aduc în prim-plan un regal simfonic. Primul se va desfășura pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor pe 12 septembrie. Condusă de la pupitrul dirijoral de Tiberiu Oprea, orchestra simfonică ploieșteană îl va avea invitat pe pianistul Vlad Dimulescu. Pe scenă va urca și Baletul “Rapsodia” – coregrafie Vanda Ștefănescu. Programul va debuta cu Rapsodia Română nr. 1 în La major, op. 11 de George Enescu și va continua cu două lucrări semnate Paul Constantinescu: Concertul pentru pian și orchestră și Poemul coregrafic “Nuntă în Carpați” (libret de Floria Capsali). Al doilea concert se va desfășura în sala Ion Baciu, joi, 19 septembrie și îi va avea în prim-plan pe maestrul Radu Postăvaru și pe pianistul Constantin Sandu.  De altfel, orchestra ploieșteană va performa pe scena Ion Baciu pe tot parcursul stagiunii 2019-2020 sub bagheta unor mari dirijori din România dar și din Statele Unite, Germania, Franța si Coreea.

Totuși, debutul stagiunii se poate spune ca s-a produs în fapt odată cu cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional “Jazz on the RooftopȚ, care s-a desfășurat în perioada 23-25 august pe terasa clădirii din centrul Ploieștiului, actualul sediu al Primăriei. Nu este o întâmplare, jazz-ul, după cum ne-am obișnuit deja, ocupând un loc important și în această stagiune, cu atât mai mult cu cât anul acesta se împlinesc 50 de ani de la organizarea la Ploiești a primului festival de profil din România. Ploiești Jazz Festival se desfășoară sub patronajul Ministerului Culturii dar și, în premieră, sub auspiciile Familiei Regale a României.

Din aceeași serie a evenimentelor excepționale, așteptate deja cu nerăbdare de către melomanii ploieșteni, face parte și Balul Filarmonicii. Ajuns la cea de-a treia ediție, acesta se va desfășura în luna decembrie în Sala Coloanelor din Palatul Culturii. Biletele EARLY BIRD au fost puse deja în vânzare, la prețul de 200 de lei.

Lista spectacolelor propuse de Filarmonica ploieșteană este însă mult mai lungă și poate fi consultată pe site-ul instituției, de unde puteți rezerva și bilete pentru oricare dintre aceste evenimente.

Text și foto: Denisa DUMITRESCU

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.