Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Haier, investeşte intr-o fabrica in Ariceştii Rahtivani din Prahova

1.17K 0

Gigantul chinez Haier investeşte peste 50 mil. euro într-o fabrică în Prahova unde va produce 600.000 de frigidere pe an.

Gigantul chinez Haier, unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din lume, cu afaceri anuale de 35 mld. euro, va investi peste 50 mil. euro într-o fabrică de frigidere în localitatea Ariceştii Rahtivani din Prahova. Această unitate de producţie va crea peste 500 de locuri de muncă şi va avea o capacitate maximă de producţie de 600.000 de frigidere pe an.

Prin comparaţie, fabrica Arctic de la Găeşti, Dâmboviţa, a turcilor de la Arcelik, are o capacitate de 2,6 mil. unităţi pe an, fiind cea mai mare fabrică de frigidere din Europa Continentală.

În prezent chinezii deţin mai multe branduri în portofoliu, printre care Haier şi Candy. Pe site-ul propriu apare informaţia conform căreia grupul controla în 2016 (ultimul an menţionat) 10% din volumul de vânzări pe electrocasnice mari la nivel Mondial. Era al optulea an consecutiv când Haier deţinea această poziţie.

Gigantul are peste 65.000 de salariaţi, 24 de fabrici şi cinci centre de cercetare. Businessul a fost de 35 mld. euro anul trecut, plus 10%.

 

Sursa: https://www.zf.ro/

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.