Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Piramidă egipteană în Ploiești?

1.48K 0

Piramidele egiptene au fascinat oamenii din toată lumea de câteva mii de ani. Misterul lor e în bună parte dat de obiectele pe care le ascund camerele subterane, dar și de faimoasele capcane care au protejat sarcofagele marilor faraoni de vizitatorii nedoriți. Mulți dintre noi ne-am visat, poate, în postura de exploratori ai acestor mistere… curajoși, isteți, atenți la detalii, descifrând coduri, trecând peste obstacole, conducând o echipă întreagă către camera unde se află Marele Sarcofag.

Trecând de la fantezie la realitate, însă, este destul de clar că, pentru a vedea interiorul unei piramide, chiar și în rolul de vizitator al zilelor noastre, trebuie să mergi în Egipt… sau la un muzeu de istorie.

Dar dacă ți-am spune că aici, în Ploiești, poti fi nu doar un simplu vizitator, ci, alături de familia sau prietenii tăi, un adevărat explorator al unei piramide egiptene? Și că poți avea misterul și adrenalina pe care ți le doreai, precum și satisfacția dezlegării multor enigme și a trecerii peste diverse obstacole – într-un decor al unei piramide reale – cu nisip, sarcofage și statuete egiptene care așteaptă să fie descoperite?

Ei bine, nu este o glumă – poți face toate acestea la Mindescape – în Ploiești, chiar în spatele magazinului Omnia! Mindescape e un complex cu escape room-uri de inspirație elvețiană, dar adaptat publicului din România, care rivalizează cu spațiile similare din Vest și este în materie de dotări și concept peste multe dintre escape room-urile din București. Poate că vă veți întreba cum e posibil să existe așa ceva la Ploiești, la doi pași de inima orașului și să nu fi aflat încă? Ei bine, probabil că ăsta este încă un mister pe lângă cele ale Egiptului antic, pe care cei de la Mindescape vă propun să le dezlegați trecându-le pragul.

Escape room-urile reprezintă încă o noutate pentru mulți români, deși chiar și la Ploiești au mai existat două, pe care le-am testat și care ne-au convins că, dincolo de o formă agreabilă de divertisment, acest joc este și o provocare pentru participanți, indiferent de vârstă. Practic, într-un escape room intră o echipă, alcătuită din doi sau mai mulți participanți, care trebuie să găsească într-un timp limitat (de obicei o oră) indiciile care să-i ajute să-și îndeplinească misiunea încredințată la intrare. Într-o astfel de provocare – folosită mai nou și de către companii pentru a testa candidații la angajare – ai prilejul să descoperi cum reacționezi în condiții de stres, cât de dispus ești să lucrezi în echipă, își testezi spiritul de observație, dar și capacitatea de a gestiona timpul, plus multe alte aspecte care te vor ajuta să afli mai multe despre tine, pe parcursul unui joc pentru toate vârstele.

Un joc care la Mindescape, în Ploiești, pe Gheorghe Grigore Cantacuzino nr. 23A, are toate ingredientele unui spectacol memorabil, grație investiției consistente pe care proprietarul, un ploieștean stabilit în Elveția, dar care a ținut neapărat să revină în țară și să clădească aici ceva, a făcut-o în cele trei escape room-uri care fiecare are mai multe încăperi de parcurs și de descoperit. Așadar, fie că vrei să intri în pielea unui arheolog specializat în Egiptul antic, în a unui polițist aflat pe urmele unui criminal în serie ori să comiți jaful secolului golind seiful unei bănci, Mindescape are pentru tine o provocare pe măsură, în care ești așteptat alături de prieteni, colegi, rude sau chiar vecini, indiferent de vârstă.

Cum, însă, fiecare aventură începe cu primul pas, dacă îți dorești să încerci ceva nou și să descoperi cât de mult te poate prinde o astfel de provocare, trebuie să începi prin a face o rezervare la Mindescape (apropo, nu trebuie să-ți faci griji pentru locul de parcare, îți vor păstra unul pentru tine). O poți face sunând la 0770 144 834 sau intrând pe pagina Mindescape, unde vei găsi mai multe detalii despre ce te așteaptă acolo. Îți dorim distracție maximă, iar dacă le spui celor de la Mindescape că vii din partea noastră, Ploieștii.ro, vei avea parte și de  o reducere surpriză. Contăm, în schimb, pe tine să dezlegi toate misterele și să ni le povestești apoi și nouă. De acord?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.