Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Muzici cu dichis din Istoria Jazz-ului la Filarmonica din Ploiești

292 0
Muzici cu dichis din Istoria Jazz-ului la Filarmonica din Ploiești

Ploiești Jazz Trio si invitații: Muzică din Istoria Jazz-ului- Stilul Dixieland

Stiu ca o sa-mi ziceti ca iar va invit la Jazz. Insa nu e o simpla invitatie ci un indemn sa cunoasteti jazz-ul si o parte din istoria sa. Si daca incepeti cu inceputul, cum e si firesc, cu siguranta veti explora si veti descoperi cu ce se „mananca” acest gen muzical care ne-a fost adus tocmai din Statele Unite ale Americii.

Asadar va invit la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești, miercuri, 27 februarie, de la ora 19.00 la un concert de exceptie : Dixieland- Istoria Jazzului.

Ploiești Jazz Trio – Sorin Zlat (pian), Răzvan Cojanu (contrabas) și Laurențiu Ștefan (tobe), alături de Emil Bîzgă (trompetă), vă asteaptă sa va poarte intr-o călătorie în istoria jazzului Dixieland. Invitați sunt Liviu Mărculescu (trombon), Sorin Zlat sr. (clarinet) și Alex Man (banjo/chitară).

 

Biletele, în valoare de 20 de lei (adult), 15 lei (pensionari) și 5 lei (elevi/studenți) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii și online, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/…/concert-jazz-istoria-jazz…/

Despre Stilul Dixieland: În 1917, formația de muzicieni albi „The Original Dixieland Jass Band” a lansat prima compoziție jazz, „Livery Stable Blues”, până  la începutul secolului acest gen muzical fiind abordat exclusiv de artiștii de culoare. Succesul repurtat atunci a dus la apariția stilului Dixieland, precum și a formațiilor mixte, care promovau o muzică mai puțin expresivă, dar mai complexă tehnic.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.