Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Nicolae Iorga, omagiat de UZPR Prahova la Vălenii de Munte

260 0

Vernisajul expoziției de grafică „Nicolae Iorga, în presa de acum 100 de ani” a atras numeroși vălenari de toate vârstele, interesați cu toții de cum era văzut marele savant de către contemporanii săi.

Expoziția, organizată de către Filiala Prahova a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România în parteneriat cu Centrul Cultural Vălenii de Munte, va putea fi vizitată în holul Centrulului Cultural până la finalul anului. Ea reunește desene înfățișându-l pe Nicolae Iorga selectate de  reputatul grafician Nicolae Ioniță – membru UZPR Prahova- din presa de acum 100 de ani, alături de o serie de volume de colecție din opera lui Nicolae Iorga, publicate în timpul vieții acestuia, puse la dispoziție cu generozitate, de către același N. Ioniță.

Cu aceeași ocazie, Centrul Cultural Vălenii de Munte a organizat și un concurs de eseuri cu tema” UN IDEAL, UN CREZ ȘI O DORINȚĂ!”, la care au participat elevi ai Colegiul Național” Nicolae Iorga” și Liceului Tehnologic Agromontan” Romeo Constantinescu” din localitate. La final, managerul Centrului Cultural Vălenii de Munte, Florina Ene, le-a oferit reprezentanților UZPR Prahova diplome de onoare, iar aceștia au promis că vor reveni cât de curând cu noi acțiuni adresate publicului iubitor de cultură.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.