Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Oficiali ai F.R. Baschet interzic alte sporturi in Parcul Municipal  Ploiești

1.46K 0

Între 7 și 20 septembrie  se desfășoară la Ploiești Turneele Naționale de baschet juniori în aer liber, pe terenurile din cadrul Parcului Municipal  Ploiești Vest.

O veste foarte bună având în vedere vremurile pe care le trăim și nevoia de sport în aer liber de care toată populația are nevoie. Și mie îmi place baschetul, l-am practicat în liceu și mai joc în timpul liber, când îmi permite programul. Dar îmi place și să merg cu bicicleta și de ceva timp merg aproape zilnic în Parcul de Vest, asta și pentru că e mai liber și nu sunt mașini.

Astăzi, 8 septembrie, îmi făceam turele obișnuite în jurul terenurilor de sport din Parc Vest pe pista dedicată exclusiv bicicletelor și marcată că atare. După trei ture, pe la ora 8 și un pic trecute, am fost oprit de o firmă de pază, adusă la eveniment de Federația Română de Baschet (după spusele lor), pe motiv că nu am voie să mai circul pe domeniul public pentru că e închiriat și nu e voie din cauza turneelor.

Am spus că nu e în regulă și că mă plimb de 35 de minute pe acolo și nu mi-a interzis nimeni accesul. A apărut o doamnă cu un trening brand-uit cu logo-ul Federației Române de Baschet și m-a informat că locul e închiriat de ei și nu am voie pe pista de bicicletă cu bicicletă și că de ce nu respect regulile, că dacă eram afară, stăteam în pătrățica mea,  dar eu i-am spus că sunt în în țara mea, în orașul în care locuiesc, nu în altă parte. Am informat-o că nu e în regulă și că în calitate de cetățean, dar și în calitate  de jurnalist, nu înțeleg de ce îmi interzice dreptul de a circula liber pe domeniul public. I-am spus cine sunt și de unde și i-am arătat legitimația de jurnalist. Mi-a spus că dacă îmi arată ea legitimația „ajungem în altă parte”.  Până la urmă, firma de pază a chemat Jandarmeria și am discutat cu ei. M-au rugat să înțeleg situația , că e așa împrejmuit din cauza normelor anti-covid însă le-am sp,us că nu e în regulă și mă voi interesa ce se întâmplă.

Am plecat din zonă, nu inainte de a face câteva poze relevante, și am ajuns la Administrația Parcului Ploiesti  Vest. Acolo mi s-a spus, de către șeful pazei, că cei de la F.R. Baschet nu au dreptul să blocheze pistă de biciclete, ci doar câțiva metri în jurul evenimentului. Pista de biciclete e la minim 15 m de terenurile de sport. Șeful pazei s-a și dus să remedieze situația.

Din câte știu, Parcul Municipal Vest a fost construit pentru toți ploieștenii.  Și îngrădirea circulației fără drept nu e în regulă. Iar pista de biciclete din jurul terenurilor de sport a fost blocată ilegal și fără drept. Și uite așa oficiali ai F.R. Baschet interzic alergatul și ciclismul în Parc Municipal Vest. În zona, la acea ora,  eram două persoane cu bicicleta și doi alergători plus o persoană care își plimbă câinele.

Voi merge și mâine să văd ce se întâmplă. Oricum acest incident nu îmi va tăia pofta de baschet, ciclism, alergare sau alte sporturi. Credeam, însă, că o federație de sport ar trebui să încurajeze orice sport, nu numai pe cel pe care îl are în subordine. Sportul e pentru toți și la fel și Parcul Municipal Ploieșți Vest

Dacă vreți să vedeți și meciurile transmise online, deoarece turneul se desfășoară fără spectatori, las aici un link https://www.frbaschet.ro/. Sper doar ca pofta de sport a participantilor să nu le fie inhibată de oficiali care se pare ca nu au legătură cu sportul sau cu valorile pe care le presupune acesta.

Înțelegem toate  măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului, însă atitudinea față de oameni contează mult, mai ales când eșți oaspete într-un oraș care te primește cu drag și-ti oferă un loc de desfășurare a unei competiții sportive. Credeam că „Fair-play” transcende din sport și în viața personală.

Oare Primăria și aparatul administrativ știu toate acestea? Sperăm să afle, pentru că le vom trimite articolul.

Și să nu uităm expresia lui Iuvenal care a devenit deviza educației fizice.  „Mens sana în corpore sano” („Minte sănătoasă în corp sănătos”).

Spor să avem!

Foto: Andi Enache

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.