Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

„Prahoveni de altădată”, o expoziție eveniment, unică în spațiul virtual, pe Ploieștii.ro

850 0

O colecție impresionantă de portrete ale prahovenilor de altădată, deținută de Serviciul Județean Prahova al Arhivelor Naționale, va fi în curând disponibilă pe Ploieștii.ro.

Pentru a vă face o idee despre caracterul excepțional al acestei expoziții virtuale, vă oferim câteva imagini dintre cele peste o mie la care veți avea acces în curând, fără a le putea, însă, folosi fără acordul scris al Arhivelor Naționale – Serviciul Județean Prahova, cărora le mulțumim încă o dată, public, pentru sprijinul esențial acordat acestui demers.

Expoziția, conținând aproape 1500 de imagini ale prahovenilor care acum un secol li se adresau autorităților pentru a obține pașaportul ce le permitea să călătorească în străinătate, este rodul muncii unei echipe coordonate de către dna Raluca Andreescu, directorul Serviciului Județean Prahova al Arhivelor Naționale, iar imaginile au fost expuse pentru o scurtă perioadă la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga”.  În curând, însă, ele vor fi disponibile online pe site-ul nostru, în cadrul unui proiect comun al Arhivelor Naționale Prahova și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și vor constitui, suntem convinși, un viu subiect de discuție în rândul vizitatorilor care vor recunoaște numele sau chipurile celor din fotografii.

Este, de altfel, ceea ce ne și dorim prin publicarea acestor imagini: să îi aducem pe cei din fotografii în atenția publicului larg cu ajutorul celor care îi veți recunoaște și le veți spune poveștile. Pentru că, firește, fiecare are povestea sa și probabil că urmașii lor, astăzi printre noi, au aflat din familie măcar o parte din ea. Vă încurajăm așadar ca, dacă știți mai multe despre cei care apar în imagini, să nu ezitați să ne împărtășiți aceste informații. Este cel mai frumos omagiu pe care li-l puteți aduce, pentru că, se știe, oamenii trăiesc cât timp sunt vii în amintirile noastre!

Material publicat cu sprijinul partenerilor noștri:

Arhivele Naționale Serviciul Județean Prahova

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Autorul afișului: Radu Oprea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.