Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Primul program de educație financiară interactivă din România  – Școala de bani a ajuns in Ploiesti

772 0

Caravana Scoala de bani pe roti - la Ploiesti

Caravana Școala de bani pe Roți se va afla la Ploiesti pana pe 7  noiembrie.

Caravana își propune să educe financiar copiii cu vârste între 7-14 ani prin ateliere interactive organizare intr-un camion special adaptat, unde copiii au ocazia să treacă prin diferite etape de înțelegere și conștientizare a modului cum folosim banii în economie. Atelierele de educație financiară prin joacă se desfășoară zilnic iar înscrierile sunt gratuite. Școlile din acest oraș și din localitățile conexe se pot înscrie în intervalele orare 8:15 – 9:45, 10:00 – 11:30, 12:00 – 13:30, 14:00 – 15:30, 16:00 – 17:30 și 18:00 -19:30.

Profesorii sau părinții care isi doresc să le ofere o experiență educațională celor mici se pot înscrie pe website-ul proiectului. www.scoaladebani.ro/peroti/program/ploiesti

Cum arata aventura?

Etapa 1 – EXPLORAREA

În prima etapă a traseului, copiii își pun hainele de Detectivi sau de Exploratori și intră în Configurator, un spațiu virtual unde încep să înțeleagă importanța planificării bugetului personal. Astfel, copiii vor înțelege cum este cheltuit bugetul mediu în România, ce grupuri de cheltuieli sunt mai scumpe, care costă mai puțin și cum te ajută bugetul personal să preîntâmpini cheltuieli inutile.

Etapa 2 – JOACA

Odată ce au investigat categoriile de cheltuieli și bugetul personal, participanții ajung în etapa a doua, unde verifică, practic, dacă ce au descoperit este corect. Astfel, într-un joc plin de culori și dinamism, ajutați de carpete colorate, copiii învață și înțeleg termeni pe care îi vor întâlni în viețile lor financiare și vor realiza că deciziile financiare au, de obicei, un caracter îndelungat, motiv pentru care trebuie să fie foarte atenți.

Etapa 3 – SEIF-UL

Călătoria în lumea banilor continuă cu etapa a treia, când copiii vor descoperi ce este SEIF-ul. Aici nu vor găsi bani, ci vor discuta despre valoarea unui obiect și conștientizarea faptului că fiecare are o înțelegere diferită asupra valorii unui obiect, indiferent că e vorba de decizia emoțională, materială sau ascunsă a unui obiect. Decizia este foarte personală și uneori se bazează chiar pe instinct.

Etapa 4 – FORUMUL

După discuții și dezbateri despre buget, valoarea banilor și a obiectelor, copiii sunt pregătiți să intre în Forumul Opiniilor, ocazia perfectă pentru a înțelege că este esențial să evaluăm toate argumentele disponibile dacă dorim să luăm decizii corecte în viață.

Etapa 5 – GLOBALIZAREA

Înainte de a încheia călătoria virtuală în lumea banilor, copiii mai au o singură oprire: GLOBALIZAREA. Odată ajunși în ultima etapă, cea de-a cincea, este momentul ca participanții să înțeleagă că aproape toate procesele economice și politice sunt conectate pe plan global. Cele mai multe dintre alegerile făcute de oameni vor influența mulți alți oameni din lume. Și cum pot înțelege copiii mai bine acest lucru decât prin joacă, discuții și multă bucurie. Este ultimul pas pe care detectivii și exploratorii îl fac în lumea banilor, iar la finalul celor 5 etape sunt pregătiți să înfrunte lumea realăși să ia decizii financiare mai bune, atunci când va fi cazul.

Mai multe informatii despre proiect.

https://www.scoaladebani.ro/peroti/

Ai si o super provocare:

Apasă AICI. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.