Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Săptămâna Antreprenoriatului Pentru Liceeni, la a 9-a ediție

149 0

Asociația Un Strop de Fericire a organizat în Săptămâna Globală a Antreprenoriatului, 14-20 noiembrie 2022, Săptămâna Antreprenoriatului Pentru Liceeni, ediția 9.

Ca în fiecare an, proiectul a intenționat să pună la dispoziția tinerilor, elevi de liceu, un cadru nonformal de învățare și de lucru în proiecte pe teme de antreprenoriat, să îi ajute să dobândească cunoștințe și o gândire antreprenorială, să îi ajute să dobândească abilități de lucru în echipă, gândire creativă, gândire critică și axată pe rezolvarea problemelor, abilități digitale și de comunicare, precum și să contribuie la pregătirea tinerilor pentru o piața globală a muncii.


În acest sens, în cadrul proiectului s-au desfășurat numeroase activități, precum atelierul Startup Express, în care participanții au învățat ce înseamnă să fii antreprenor și cum se realizează un plan de afaceri, alături de Mihaela Bătrînu, consultant pentru afaceri, un Concurs de idei de afaceri pentru liceeni, vizite de studiu in două companii, Metigla si Longline Specialty Coffee, sau Human Library, o serie de întâlniri cu invitați din domeniul antreprenoriatului – Năstasoiu Steluța – District Manager Starbucks AFI Ploiesti, Agentia Generali Ploiesti si Mihai Raneti, CEO și fondator CyberSwarm Inc.

Concursul de idei de afaceri pentru liceeni a încununat experiența săptămânii, 24 de echipe de liceeni prezentându-și ideile de afaceri in fața unui juriu de profesioniști, condus chiar de CEO-ul sponsorului principal, compania Metigla.
Ideile prezentate în concurs au fost cât se poate de creative si diverse, bazate pe nevoi reale, de la aplicații care să ajute la gestionarea timpul liber, solutii inovatoare pentru reciclare sau de folosire a energiei solare, la experiențe de petrecere a timpului liber, fittnees, educatie sau servicii rent a car pentru tineri de 16 ani.
Participanții fiecărei echipe și-au prezentat planul de afaceri și discursul de vânzări, câștigând astfel o perspectivă mai bună despre cum pot transforma ideea într-o afacere reală.

Activitatea a fost realizata de Asociația Un strop de Fercire cu sprijinul partenerilor: Metigla, Afi Ploiești, Colegiul Național “Mihai Viteazul” Ploiești, profesor Ranenfir Alina. Activitatea este înscrisă în calendarul global al evenimentelor educaționale de antreprenoriat .
Asociația Un strop de Fericire este o organizație de tineret care facilitează accesul tinerilor la oportunităţi de învăţare, dezvoltare personală şi promovează voluntariatul ca mijloc de schimbare în comunitate.
Misiunea ei este să încurajeze dezvoltarea capacității tinerilor de a se implica în viața comunității. Cu ajutorul tinerilor care frecventează programele sale, prin proiecte locale și internaționale, asociația sprijină integrarea socială a tinerilor din mediul defavorizat, organizează evenimente educaționale și sportive, campanii de activism civic și de mediu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.