Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Simpozionul Natura si Omul, editia XXXIII

83 0

Municipiul Ploiesti este pentru gazda unei noi editii a Simpozionului Natura si Omul, in perioada 10-11 noiembrie 2022.

Simpozionul Natura și Omul este o manifestare de tradiție a Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, împreună cu Institutul de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Române, care își propune ca an de an să reunească contribuțiile semnificative ale specialiștilor și cercetătorilor într-o formă accesibilă publicului larg.

Tema acestei ediții, NATURĂ ȘI CULTURĂ, reunește specialiștii în trei secțiuni și anume antropologie generală, muzeologie și geografie.

Conform tradiției acestui prestigios eveniment, în deschidere va lua cuvântul academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani. Conferința sa va fi susținută online, în ziua de joi 10 noiembrie, orele 11.00, în dialog cu specialiștii prezenți la simpozion.

În completarea dezbaterilor științifice din cadrul manifestării va fi prezentată expoziția  “Satul – izvor al identității naționale” și se va derula o aplicație de teren la Grădina Botanică Bucov. Discuțiile și activitățile practice vor continua spre sfârșitul lunii noiembrie în zona Măneciu – Cheia și în cadrul proiectului “Geografie fără frontiere”, inițiat de Centrul Științific de Geografie Ciucaș-Măneciu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.