Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Ștrumfii invadează AFI Ploiești

2.96K 0
Ștrumfii invadează AFI Ploiești

Vino în satul Ștrumfilor să te întâlnești cu Ștrumfița, Ștrumful cu ochelari dar și cu Gargamel și Azrael.

Dragi ploieșteni, AFI Ploiești le-a pregătit micuților o nouă surpriză: o activitate distractivă alături de Strumfi, mult îndrăgitele personaje din desenele animate pentru copii.

Vino cu copiii tăi la AFI Ploiești în perioada 9 – 28 mai, în intervalul 11:00 – 21:00, și poți descoperi împreună satul pierdut al Strumfilor!

Vă așteaptă multe activități educative și un traseu plin de aventuri!

Prima oprire? Casa Ștrumfilor, unde copiii vor afla povestea simpaticelor creaturi și a satului pierdut. În continuare, descoperiți Cușca lui Gargamel și puteți face poze strumfesti!

Următoarea oprire? Zona sportivă, unde micuții vor avea parte de un joculeț distractiv. Urmează să vă răsfățați micuții la Salonul de înfrumusețare al Ștrumfitei, să gătiți în Bucătăria lui Baker și să le dezvoltați creativitatea în Zona muzicală. Iar pentru că cei mici sunt mereu curioși din cale afară, Laboratorul lui Papa Ștrumpf le va oferi șansa să experimenteze lucruri noi.

La final, fiecare copil va primi o diplomă de participare!

Ștrumfii sunt creația lui Peyo, un creator belgian de benzi desenate. Istoria lor începe în anul 1958, când își fac apariția pentru prima dată în Le Journal de Spirou prin seria desenată Johan et Pirlouit (Johan and Peewit) dar faima adevărată a venit odată cu serialul animat creat de studiourile Hanna și Barbera începând cu anul 1981. Până acum  serialul a însumat peste 256 de episoade în care au fost spuse 421 de povești și asta pentru că au fost 91 de episoade cu o singură poveste și 165 de episoade ce au conținut 2 povești și câteva filme de success.

Ștrumfii sunt niște creaturi albastre și micuțe, măsurând în înălțime cam cât 3 mere puse unul peste altul. Strumfii sunt cunoscuți în limba franceză sub denumirea “Les Schtroumpfs” iar în engleză sub numele de “Smurfs”.

Ștumfii au fost pictați în albastru cerului pentru că soția lui Peyo a fost de părere că această culoare se potrivește cel mai bine cu decorul natural. Dacă ar fi fost verzi, s-ar fi confundat cu iarbă, iar dacă ar fi fost roșii, galbeni sau negri, ar fi apărut și interpretările rasiste. Astfel, Madame Peyo a devenit coloristul strumfilor.

Povestea strumfilor are un caracter universal. Strumfii sunt personaje foarte bine individualizate, care trăiesc într-o lume de basm. Fiecare ștrumf are propriul lui caracter: unul e ochelarist, unul e leneș, altul e visător, unul e peltic.

Oferă-i micuțului tău o experiență de neuitat în satul pierdut al Strumfilor!

Ploiestii.ro recomanda evenimentul din AFI Ploiești. Ștrumfii  vă așteaptă în satul pierdut.

Intrarea este liberă la evenimemte.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.