Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Umorul, „ultima soluție”? Doi autori de marcă vizitează Ploieștii

320 0

Pamfletul necruțător și umorul acid sau îngăduitor, de la caz la caz, vor fi temele centrale ale discuției dintre elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești și scriitorii Magda Răduță și Radu Paraschivescu, programată vineri, 13 aprilie, în cadrul deja tradiționalelor „Întâlniri LMV”, inițiate de profesorul Dan Gulea, el însuși un apreciat autor.

Magda Răduță, lector univ. dr. la Facultatea de Litere a Universității din București, este autoarea volumului „Îi urăsc, mă!” O antologie a pamfletului. De la cronicarii munteni la Pamfil Șeicaru, apărut recent la Humanitas, unde a fost publicat și cel mai recent volum al scriitorului Radu Paraschivescu, Două mături stau de vorbă. Scene românești.

După discuțiile cu liceenii ploieșteni, cei doi autori se vor întâlni și cu iubitorii de carte din oraș, la librăria Humanitas din centrul municipiului, în aceeași zi, de la ora 17.30, când este programată o prezentare a celor două cărți și o discuție între autori și public despre istoria pamfletului românesc și umor „ca ultimă soluție”, moderată de asemenea de către scriitorul Dan Gulea.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.