Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Video: Logoul Centenarului este “Hora”

58 0

Acesta a fost ales drept identitatea vizuală a Centenarului Mării Uniri.

Cei care l-au creat spun  că a fost construit pornind de la două cercuri reunite de simbolul infinitului. Aceste două cercuri sunt compuse din puncte individuale care cresc și se dezvoltă, plecând de la idea de mulți oameni care se prind în horă. Această horă infinită obtinută este un simbol viu, sugerând continuitate impreună, rezistentă și creștere.

Logoul va fi folosit pentru toate materialele dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918 și al Războiului pentru Întregirea Neamului.

Logoul ”Hora” a fost ales drept identitatea vizuală a Centenarului Marii Uniri de la 1918, propunerea aparținând agenției FCB Bucharest și fiind aleasă atât de juriu, cât și de public, a anunțat, in luna august 2017, Ministerul Culturii.

Identitatea vizuală a fost aleasă în urmă concursului de idei lansat de Ministerul Culturii și Identitătii Naționale, impreună cu Uniunea Agențiilor de Publicitate din România și cu sprijinul Internațional Advertising Association, al Centrului de Excelentă în Studiul Imaginii și al UNArte, la care au participat pro bono trei agenții, respectiv Pastel, FCB BUCHAREST și Brand New, care au propus un total de 13 variante, potrivit cultură.ro.

Astfel, cu un total de 234,64 puncte, propunerea castigătoare este cea a FCB BUCHAREST, denumită ”Hora”. Această s-a aflat pe primul loc atât în preferințele juriului, cât și ale publicului, din partea căruia a primit 27% din voturile exprimate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.