Oameni, Evenimente, Povesti, Ghid

Zâmbetul lui Toma

706 1

Ne-am obișnuit să vorbim despre Ploiești doar în termeni mai puțin elogioși. Ce-i drept, avem o grămadă de lucruri care ne strică ziua chiar în momentul în care deschidem ferestra dimineața. Așa că ceea ce se întâmplă cu adevărat bun în orașul acesta trece, de multe ori, neobservat. Ca de exemplu faptul că  în acest an se împlinesc 70 de ani de activitate a Teatrului Toma Caragiu. Acest lucru va fi marcat printr-o serie întreagă de evenimente menite să puncteze că actul artistic se concretizează atunci când oamenii care îl împlinesc pe scenă sunt cu adevărat de valoare.

Luna martie aduce pe scena teatrului mai multe noi spectacole dar și o serie de evenimente denumite semnificativ „Conferințele 70 de ani de teatru la Ploiești”. Prima dintre acestea se desfășoară chiar astăzi, pe 4 martie, fiind un omagiu adus de Ion Caramitru și violonistul Adrian Naidin lui Toma Caragiu, care de undeva de sus zâmbește, suntem siguri, văzând că la teatrul pe care l-a înființat acum șapte decenii   spectacolele se joacă cu casa închisă, ba chiar, la unele, cum e Zaraza, în agentie există liste de așteptare pentru viitoarele reprezentații.

În acest an aniversar, însă, actorii ploieșteni vor mai fi protagoniștii unei premiere, când vor coborî printre spectatori cu ocazia Garden Party-ului care va avea loc pe 31 mai, la Hipodrom, într-un spectacol extraordinar în aer liber cu invitați speciali, demonstrații de călărie, muzică și dans, despre care organizatorii promit că ne vor oferi în curând mai multe detalii.

Până atunci, însă, bucurați-vă de premierele lunii martie și nu-i ratați astăzi pe Ion Caramitru și Adrian Naidin omagiindu-l pe Tomiță!

 

One Comment

  • Constantin ILIE spune:

    Toma Caragiu, fără vrerea sa, ne-a părăsit fizic în urmă cu 42 ani sub catastrofalul cutremur. Marele actor, pentru noi și urmași , este nemuritor prin opera lui lăsată în teatru și cinematografie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.